Bekijk de supercars uit SPECTRE

Langzaamaan druppelen er steeds meer details binnen over de 24e James Bond film SPECTRE. De korte clip bevat 'behind the scenes' materiaal over de twee auto's die voor een spectaculaire achtervolging in de smalle straatjes van Rome moeten zorgen.

De auto's van SPECTRE (Foto: YouTube/James Bond 007)
De auto's van SPECTRE (Foto: YouTube/James Bond 007)

In de video is de Aston Martin DB10 van Bond te zien, een auto die exclusief voor deze film is ontworpen. Het merk wilde hier graag aan meewerken, de fabrikant is tenslotte al ruim 50 jaar hofleverancier. Voor de film zijn er slechts tien exemplaren van de DB10 gebouwd, en daar zal het ook bij blijven. Aston Martin is niet van plan er een productiemodel van te maken.

De tweede auto in de trailer is minstens zo exclusief, namelijk de Jaguar C-X75. Deze bolide deed de wereld verbazen toen die in 2010 werd onthuld op de Parijse autosalon. De conceptcar had een hybride aandrijflijn, die voor de film is vervangen voor een iets minder experimentele V8 uit de F-Type. Ook deze auto zal nooit in productie gaan en dus waarschijnlijk na SPECTRE nooit meer op het witte doek verschijnen.

De regisseur Sam Mendes heeft er dus voor gekozen om voor deze achtervolgingsscene twee van exclusiefste auto's ter wereld te gebruiken. De video kun je hieronder bekijken en bevat mogelijk minimale spoilers.