Jurassic World negeert eerdere Jurassic Park-vervolgfilms

In het deze zomer te verschijnen Jurassic World is er nooit sprake geweest van 'het andere eiland' naast Isla Nublar, waar het oorspronkelijke park was gevestigd. Dat heeft regisseur Colin Tevorrow bevestigd in een gesprek met Yahoo!, waarin hij aangeeft dat Jurassic World een direct vervolg is op de film uit 1993.

Volgens Trevorrow worden de vervolgfilms The Lost World en Jurassic Park III hiermee genegeerd, hoewel ze niet echt buiten de continuïteit van de filmserie worden geplaatst: het eenvoudige feit dat de films zich afspeelden op een ander eiland maakte het makkelijk om in de nieuwe film simpelweg niet over die incidenten te spreken.

In Jurassic World, dat zich ongeveer twintig jaar na Jurassic Park afspeelt, is er in de tijd sinds de desastreuze incidenten op het eiland veel gebeurd. Het park is opnieuw gebouwd en is, net als de film zelf, hernoemd naar Jurassic World, en het is een succesvolle attractie voor toeristen geworden. Onder de leiding van Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) is de droom van John Hammond (Richard Attenborough) eindelijk realiteit geworden, maar er is een nieuwe dreiging wanneer een zelf in elkaar geknutselde nieuwe dinosaurus toch wat oncontroleerbaarder blijkt dan gedacht. Daarnaast is ook de Tyrannosaurus Rex, nu twintig jaar ouder, nog niet van het eiland verdwenen.

Jurassic World is te zien vanaf 11 juni, in 3D en IMAX.

Jurassic Park meets Jaws
Jurassic Park meets Jaws