'Joker in Batman v Superman'

Jared Leto's versie van The Joker zou wel eens eerder kunnen opduiken dan wanneer volgend jaar augustus Suicide Squad verschijnt. Volgens Latino Review is er een goede kans dat de Clown Prince of Crime volgend jaar maart al in de bioscopen te zien is. Voor wie graag verrast wordt over de inhoud van Batman v Superman is dit bericht enigszins spoilerig.

De site meldt dat Batmans aartsvijand mogelijk het onderwerp is van een flashback van Bruce Wayne naar het verlies van één van zijn Robins. Een bekende verhaallijn in de comics vertelt hoe Joker verantwoordelijk is voor de dood van Jason Todd, de tweede Robin naast Batman. Omdat de Batman die we zien in Batman v Superman: Dawn of Justice een wat oudere Batman is, met aardig wat jaren ervaring, en hij niet lijkt te worden vergezeld van een Robin, is er al enige tijd de aanname dat Wayne al één of meerdere Robins vaarwel heeft moeten zeggen. De flashback met Leto zal naar verluidt hier wat licht op schijnen.

Aansluitend op dit gerucht is er het nieuws dat zowel Ben Affleck als de Batmobile zijn gesignaleerd in Toronto, Canada, waar David Ayer en zijn crew momenteel bezig zijn met de productie van Suicide Squad. Mogelijk zal Batman dus ook een verschijning maken in de tweede DC Comics-film van 2016. De flashback in Batman v Superman en de Batman-verschijning in Suicide Squad zouden samen kunnen verduidelijken waarom Joker aan het begin van de film in de cel zit; het Suicide Squad, of Task Force X, is doorgaans samengesteld uit criminelen die hun straf kunnen uitdienen met een bijzondere missie als taakstraf.

Batman v Superman: Dawn of Justice, waarin een berg helden wordt geïntroduceerd, verschijnt eind maart volgend jaar en wordt in augustus gevolgd door Suicide Squad, waarin een berg schurken wordt geïntroduceerd.

Jared Leto als The Joker
Jared Leto als The Joker