Philips weg als shirtsponsor PSV, samenwerking blijft

PSV moet een nieuwe shirtsponsor vinden voor na het seizoen 2015/2016. Philips heeft namelijk aangegeven die rol niet langer te gaan vervullen, zo melden onder meer het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De naam van het Brabantse concern prijkt al meer dan dertig jaar op de shirts van de voetbalclub, maar daar komt dus een einde aan.

Het betekent niet dat er geen samenwerking meer zal zijn tussen PSV en Philips. "De markten zijn veranderd voor Philips en we willen een andere sponsorrelatie", aldus een woordvoerder woensdag. Hoe de nieuwe samenwerking precies ingevuld gaat worden is nog niet duidelijk, wel is zeker dat het sponsorbedrag naar beneden bijgesteld zal worden. 

Het nieuws viel niet bij iedereen in goede aarde. Woensdagochtend werden bij de supporterswinkel bij het Philips Stadion in Eindhoven de ruiten ingegooid door boze mensen, die het vertrek van Philips als shirtsponsor niet konden aanvaarden. Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, keurt de gewelddadige reacties uiteraard af. "Mensen die uit woede ruiten gaan ingooien, dat kan ik alleen maar afkeuren", aldus Timmermans.

Update 11.46 uur

Inmiddels melden meerdere media dat het bij de supporterswinkel van PSV zou gaan om een inbraak en niet om boze 'fans' die de winkel kwamen slopen. "Er is duidelijk sprake van inbraak en diefstal, ik kan me niet voorstellen dat dit te maken heeft met het nieuws rond Philips", aldus een PSV-woordvoerder tegenover het Eindhovens Dagblad. Er zijn onder meer shirts en andere artikelen weggehaald ter waarde van enkele honderden euro's. PSV heeft aangifte gedaan bij de politie.