'PSV in pot 1 bij loting Champions League'

PSV is in het nieuwe seizoen, voorafgaand aan de loting voor de groepsfase van de Champions League, mogelijk ingedeeld in pot 1. Dit meldt Voetbal International vanmiddag op de website. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft namelijk een regel aangepast, die voor de Eindhovenaren zeer gunstig kan zijn.

Met ingang van het nieuwe seizoen worden de landskampioenen van de zeven grootste Europese competities in pot 1 geplaatst. Ook de winnaar van de Champions League van vorig seizoen komt in deze pot terecht. Is deze ploeg echter landskampioen geworden, dan komt de kampioen uit het achtste land in beeld. En dat is op dit moment PSV.

Door de plaatsing in pot 1 lonkt voor PSV dus een gemakkelijkere loting dan de voorgaande jaren het geval voor de Nederlandse deelnemer was. Dit seizoen werd Ajax ingedeeld in pot 3, waardoor overwintering in de Champions League een vrijwel onmogelijke opgave was.

De nieuwe regel van de UEFA biedt dus perspectief voor de Nederlandse inbreng. In de afgelopen seizoenen verloor ons land veel terrein door tegenvallende prestaties in zowel de Champions- als de Europa League.

PSV mogelijk in pot 1 bij loting groepsfase Champions League (PRO SHOTS / Stanley Gontha)
PSV mogelijk in pot 1 bij loting groepsfase Champions League (PRO SHOTS / Stanley Gontha)