Dierenarts schiet kat dood met pijl en boog

In de Amerikaanse staat Texas is een dierenarts ontslagen nadat ze een kat met pijl en boog heeft doodgeschoten. De vrouw in kwestie, Kirsten Lindsey, plaatste vol trots een foto met geschoten de kat op Facebook en kreeg een storm van woede over haar heen.

Naar aanleiding van het betreffende bericht hoeft zij niet meer op haar werk te verschijnen, ondanks dat ze ervan overtuigd was dat het voorval haar niet haar baan zou kosten. Ze dacht een wilde straatkat te hebben neergeschoten in haar tuin. Het bleek echter om een zesjarige huiskat te gaan met de naam 'Tiger'.

De foto met daaronder de tekst "Mijn eerste vangst met een pijl en boog, lol. De enige goede straatkat is er een met een pijl door zijn hoofd! Dierenarts van het jaar-prijs, waarvoor dank''. Dit werd haar niet in dank afgenomen op internet en al snel werd een pagina 'Justice for Tiger' opgericht.

Hoewel het doden van een kat -wild of niet- verboden is in Amerika, is het nog niet duidelijk of de vrouw wordt vervolgd voor haar daad. De kliniek waarvoor ze werkzaam was reageerde verontwaardigd op haar actie. Ze heeft namelijk haar eed om dieren te beschermen en te verzorgen verbroken en is daarom op staande voet ontslagen.

Dierenarts schiet kat dood met pijl en boog (Foto: Facebook)
Dierenarts schiet kat dood met pijl en boog (Foto: Facebook)