Fietsersbond wil uw gaspedaal inpikken

De Fietsersbond is doorgeslagen in haar drang naar wegheerschappij. Omdat de asociale fietsers zelden kijken waar ze rijden en daardoor nogal eens worden doodgereden, heeft de Fietsersbond het plan opgepakt om te gaan lobbyen voor een verplichte invoering van de dwingende variant van Intelligente Snelheidsassistentie (ISA) in auto’s. Hierdoor kunnen auto's met geen mogelijkheid sneller dan de maximumsnelheid.

Dit alles omdat whatsappende, facebookende fietsers die ongeïnteresseerd met hun koptelefoon, blind en zonder enige vorm van oplettendheid van richting veranderen beter moeten worden beschermd tegen die foeislechte automobilisten. In 90% van de gevallen van een dodelijk ongeval voor een fietser is namelijk een aanrijding met een auto 'de oorzaak', volgens de gekkies van de Fietsersbond.

De oorzaak kan onmogelijk liggen in niet-opletten, whatsappen, facebooken of midden in de nacht in zwarte kleding op een onverlichte fiets rijden, want zelfreflectie bestaat bij fietsers niet, dus moeten automobilisten het ontgelden.

In de jaren 70 kwamen jaarlijks 500 fietsers om het leven in het verkeer, tegenover zo'n 200 heden ten dagen. De afname stagneert echter zo'n beetje sinds de invoering van de smartphone en dus moet de overheid opnieuw een verbod instellen op het sneller kunnen dan de maximumsnelheid. 

 

Standaard fietserStandaard fietser

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) ziet het vooralsnog gelukkig anders.

Dat ISA helpt om snelheidsovertredingen te voorkomen en de daaraan gerelateerde ongevallen kan helpen voorkomen, ligt voor de hand. De vraag is echter of de dwingende variant de juiste weg is. Een dwingend systeem zal te allen tijde overruled moeten kunnen worden, bijvoorbeeld in noodgevallen. Dus hoeveel er dan van het dwingende karakter overblijft, is de vraag”, aldus Patrick Rugebregt tegenover Metronieuws.

Saskia Kluit van de Fietsersbond stuurt Rugebregt echter in het riet; ”Ook wanneer men in een noodsituatie verkeert, mag iemand niet sneller rijden dan de toegestane snelheid."  En daarmee basta!