Megavechtpartij Zeeland: 75 Duitsers vast

Grote onrust in het centrum van de Zeeuws badplaats Renesse: zeker 75 Duitsers zijn daar vannacht opgepakt. Dat gebeurde nadat er een massale vechtpartij was uitgebroken. De Duitsers begonnen te vechten in het centrum van Renesse en keerden zich daarna tegen de politie.

Bij de gevechten raakten minstens twee agenten gewond. Eén agent werd met een bierpul op het hoofd geslagen. Beide agenten zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen
De vechtpartij ontstond nadat de politie iemand vanwege mishandeling wilde aanhouden. Vervolgens keerde de groep Duitsers zich tegen de politie. De verdachten zijn met een bus naar een gevangenis in Breda gebracht en zitten daar voorlopig vast. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie. Die is in het bijzonder op zoek naar videobeelden van de vechtpartij.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Duitsers zijn betrokken bij een vechtpartij in Zeeland. Afgelopen woensdag ontstond er ruzie tussen jongeren uit Wolphaartsdijk en enkele Duitse jongeren die op een camping verblijven. Een 48-jarige man uit Keulen werd aangehouden voor de mishandeling van een 11-jarige jongen uit Wolphaartsdijk.