Hiddink traint met andere basisformatie, Clasie haakt af

Bondscoach Guus Hiddink bereidt zich maandag met een gewijzigde basisformatie voor op het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Spanje. Afgaande op de training in Katwijk krijgen Daryl Janmaat, Davy Klaassen, Jonathan de Guzman en Quincy Promes dinsdagavond een kans in een zo goed als uitverkochte ArenA.

Zij krijgen op basis van de oefensessie de voorkeur boven Nigel de Jong, Ibrahim Afellay, Georginio Wijnaldum en Gregory van der Wiel. Dit kwartet mocht zaterdag tegen de Turken nog starten.

Hiddink oefent met de verdedigers Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Behalve de middenvelders Klaassen en De Guzman draagt ook Wesley Sneijder een oranje hesje. De aanval van het eerste positiespelletje op de training bestaat uit Promes, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay. De bondscoach laat op de training nog niet zien wie het doel van Oranje gaat verdedigen.

Jordy Clasie is er niet meer bij. Zo heeft de KNVB laten weten. De speler van Feyenoord heeft last van knieklachten en keert terug naar zijn club. Hij kwam zaterdag niet in actie in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1). Door het afvallen van de middenvelder bestaat de spelersgroep van bondscoach Guus Hiddink uit 23 spelers.