Kind bekent 3 gevallen van swatting

In Camarillo, Californië is een 13-jarig kind gearresteerd op verdenking van swatting. Het kutjoch kind was verdacht van één geval van swatting, maar dat bleken er uiteindelijk drie te zijn, zo blijkt uit het rapport van de politie.

De kleine internetheld belde twee keer voor gevallen dicht bij zijn eigen huis, één keer naar zijn leraar en een andere naar een 'vrouwelijk klasgenootje'. De derde keer maakte hij echter melding van een geval in New Yersey, bij een  'rivaliserende Minecraft speler', zo blijkt uit het rapport. De jongen zei dat er onder andere 10 gijzelaars in zijn huis waren en dat de crimineel 20,000 dollar losgeld eiste, anders zou hij het huis opblazen.

Gezien de jonge leeftijd van de tiener is zijn naam niet bekend gemaakt. Hij is vrijgelaten in afwachting van zijn proces voor een kinderrechter volgende maand. Hoogstwaarschijnlijk krijgt hij daar een voorwaardelijke straf. Of er ook een flink psychologisch onderzoek overwogen wordt is niet bekend.

Voor degenen die niet bekend zijn met swatting, het houdt in dat de dader het alarmnummer belt en een valse melding maakt bij het huis van zijn of haar slachtoffer zodat de hulpdiensten uit moeten rukken, het liefst het Special Weapons and Tactics team (SWAT). Gezien het geweld dat hier vaak mee gepaard gaat is het risico op traumatische ervaringen en gewonden erg groot.

Swatting
Kind bekent 3 gevallen van swatting