Ecclestone: "De Formule 1 is ziek"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt zijn sport ziek. De 84-jarige Brit stelt dat de teams te egoïstisch zijn, dat de huidige technische regels te complex zijn en dat hierdoor de televisiekijkers de sport de rug toekeren.

Ecclestone: "De sport is ziek. We hebben publiek verloren en ik wil weten waarom. Er zijn tegenwoordig voor mensen veel opties voor vermaak. In het verleden had je een handvol kanalen en op één ervan kon je de Formule 1 volgen. Nu kunnen mensen uit te veel opties kiezen, dat werkt verwarrend."

De technische regels dragen volgens Ecclestone bij aan de verminderde belangstelling. "Commentatoren dragen bij aan de situatie omdat ze alles voor een ervaren publiek verslaan en niet voor een publiek dat voor hun televisie een middagje vermaak wil hebben. Veel commentatoren verschuilen zich achter technische termen die ze zelf niet eens begrijpen."

Ook de teams krijgen er van langs van de man die met zijn bedrijf voor de Formule 1 vele miljoenen euro's binnenharkt. "De teams zijn egoïstisch. Ze doen niets voor de sport, alleen voor henzelf. Ze doen alleen wat goed voor hen is. Het is frustrerend om te zien dat ze alleen aan het heden denken en geen visie voor de toekomst hebben. Ze hebben er nog geen gesprek over gehad, maar dat zullen we in de toekomst wel gaan doen."

De Formule 1 is ziek volgens Ecclestone (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
De Formule 1 is ziek volgens Ecclestone (Pro Shots/Zuma Sports Wire)