Bizarre ontknoping World Cup schansspringen

De World Cup schansspringen is in het Sloveense Planica op spectaculaire wijze beslist. Voorafgaand aan de beslissende wedstrijd op de Letalnica-vliegschans ging de strijd tussen de Duitser Severin Freund en de Sloveen Peter Prevc. 

Freund stond aan de leiding in het klassement en leek op weg om Duitsland de eerste World Cup-eindzege in lange tijd te schenken. Zijn openingssprong viel echter tegen, waardoor er plotseling kansen lagen voor Prevc. Hij profiteerde daarvan en ging na de eerste ronde aan de leiding.

In de tweede ronde deed Freund het iets beter, maar het was niet genoeg om zijn zevende plek te verbeteren. Daardoor lag de weg open voor Prevc, die de eindzege in de World Cup kon pakken als hij zijn eerste plek vast zou houden. Daar werd echter een stokje voor gestoken door uitgerekend Jurij Tepes, landgenoot van Prevc. Tepes vloog naar een ongelooflijke 244 meter en pakte zo ruimschoots de leiding. Prevc haalde nog eenmaal alles uit de kast, maar kwam net tekort om zijn landgenoot voorbij te streven en werd tweede. 

De tweede plek van Prevc betekende dat hij en Freund in de World Cup na 32 wedstrijden op een exact gelijk puntenaantal uitkwamen. De Duitser, die vooral in de tweede helft van het seizoen domineerde, won doordat hij ruimschoots meer overwinningen had dan Prevc: 9-3. Freund, vorig jaar nog derde, is de eerste Duitser die de World Cup wint sinds Martin Schmitt in het seizoen 1999-2000 zijn tweede bokaal pakte. Buiten Freund en Schmitt slaagde alleen Jens Weißflog er in 1983-1984 in om ook de titel voor zich op te eisen.