Yvon maakt balans Boer Zoekt Vrouw op

Yvon Jaspers heeft zondagavond in de reünie-uitzending van Boer Zoekt Vrouw de balans opgemaakt van het afgelopen seizoen. Daarbij kwamen boerin Bertie en boer Jan als het gelukkigst uit de bus.

Boerin Bertie en haar Esther vertellen tijdens de uitzending aan Yvon dat het "best dik aan" is tussen de twee. Het was voor Bertie nog niet makkelijk, zo gespannen was zij en ook de sfeer in haar huis tijdens de opnames. "De combinatie van de vrouwen werkte gewoon niet", zegt ze. De keuze voor Esther, voor wie het de eerste relatie met een vrouw is, maakte Bertie uiteindelijk omdat Esther haar in haar waarde liet.

Bij Theo en Nancy is het nog niet helemaal koek en ei. Ze zien elkaar nog wel regelmatig, maar Nancy ziet een relatie niet zitten. "Het is meer een waardevolle vriendschap", zegt ze. Dat is te wijten aan Theo en dat weet hij zelf ook. "Ik zou wat meer interesse moeten tonen als ze hier niet is, vaker sms'en." Hij belooft Yvon dat hij dat gaat doen. "Want dat is ze zeker waard."

De rust is inmiddels een beetje teruggekeerd in het leven van Geert Geile Geert en Hetty. Alle media-aandacht ging de twee niet in de koude kleren zitten. Beiden noemen het een heftige tijd. Vooral Hetty had zo haar twijfels en volgens haar zijn er nog steeds wel hobbels op de weg. Maar ze willen zeker samen door. "We zijn op de goede weg", aldus de twee. Al moet Geert nog wel wat rustiger worden. "Het 'te' moet er nog af", vindt Hetty.

Tom en Rimke, die het toch gezellig leken te hebben, zeggen allebei niet tot over hun oren verliefd te zijn. "Misschien willen we allebei wel teveel", zegt Rimke. "Toch is er wel iets. Wellicht werd het, toen het serieuzer werd, toch iets te benauwend." Ze lijken het desondanks nog niet helemaal op te geven. "We geven het zeker nog een kans."

Bij Jan en Rianne zit het wel helemaal snor. Ze hebben zelfs al een lijst met babynamen. Het is dik aan, verzekert Rianne. "Ik voel me gewoon compleet als ik bij hem ben en ben al helemaal thuis op de boerderij."

Ook bij de boeren die niet wekelijks op tv te zien waren, is er liefdesgeluk. Zo vonden Willem en Martine elkaar, net als Janko en Esther. Gert-Jan is inmiddels samen met een aanbidster van buiten het programma. Boeren Leo en Mario kwamen zonder vrouw naar de reünie.