Arsène Wenger: "Ze verdienen het niet"

Arsenal slaagde er niet in om de kwartfinales van de UEFA Champions League te bereiken. De 1-3 in eigen huis bleek fataal, zeker omdat er in Monaco met 2-0 werd gewonnen door de Londenaren. Uiteindelijk was dit op basis van uitdoelpunten onvoldoende voor de Engelsen.

Tijdens de persconferentie werd aan Arsenal-coach Arsène Wenger gevraagd of hij vond dat AS Monaco terecht de kwartfinales van het miljoenenbal had bereikt. De Fransman antwoordde resoluut: "Dat vind ik niet. Als je naar het aantal schoten kijkt zul je versteld staan. Elke nederlaag doet pijn, maar we hebben niet verloren." Zijn aanvoerder, Per Mertesacker, kijkt er anders tegenaan: "Monaco was veel beter in het eerste duel, zij hebben zich terecht geplaatst", was de lezing van de Duitser in Engelse dienst. 

Wenger was teleurgesteld over hoe de ploeg opnieuw niet de kwartfinales wist te bereiken, iets wat al vijf jaar niet lukt voor de Londenaren: "De situatie is zeer teleurstellend, maar als je naar het duel van vanavond kijkt, is het heel positief. In deze wedstrijd was de lijn te bespeuren die we de laatste maanden hebben ingezet."