Wilders: jeugdspelers Ajax land uitzetten

De drie jeugdspelers van Ajax die een agente in burger zouden hebben mishandeld, moeten het land worden uitgezet als ze de vrouw inderdaad mishandeld hebben. PVV-leider Geert Wilders zei dat vrijdag bij RTL Z. Het zou gaan om twee jongens van Marokkaanse afkomst en een van Turkse afkomst.

Wilders zei dat het helaas 'geen toeval is dat het weer Marokkanen zijn'. Als bewezen wordt waar ze nu van verdacht worden, dan kan het niet anders dan dat onmiddellijk hun paspoort wordt afgepakt en ze naar Marokko of Turkije worden gestuurd, aldus Wilders. Hebben ze alleen een Nederlands paspoort en kunnen ze niet worden uitgezet, dan moeten ze wat Wilders betreft 'een keiharde straf' krijgen.

Update 14.50 uur
De drie jeugdspelers van Ajax die donderdag zijn opgepakt na een mishandeling van een agente, zijn vrijdag vrijgelaten. Dat meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam.

Eén van de spelers (van achttien jaar) geldt als verdachte van mishandeling, verklaarde de zegsman. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. De andere twee (achttien en negentien jaar) zijn geen verdachten meer.