'Carice is nicht van Milhouse in Simpsons'

Carice van Houten heeft voor animatieserie The Simpsons de rol ingesproken van Annika van Houten, een nicht van het vaste personage Millhouse. Dat meldt Entertainment Weekly dinsdag.

Milhouse van Houten is de beste vriend van Bart en hopeloos verliefd op Lisa. Hij is deels van Nederlandse en deels van Deense afkomst. In de aflevering, die op 3 mei wordt uitgezonden, ontwikkelt Bart Simpsons romantische gevoelens voor Annika.

De Nederlandse actrice is zeer vereerd met haar bijdrage aan de serie. "Ik ben een enorme Simpsons-fan", stelt ze. "Altijd als ik in Hollywood was en mensen vroegen me: 'wat is je doel, wat is je ultieme droom?', zei ik als eerste: 'een stemmetje in de Simpsons!' Cooler dan dit wordt 't niet. Ai caramba!"

Voor zover bekend is Carice de eerste Nederlander die deze eer te beurt valt in het recordaantal van 25 seizoenen dat The Simpsons inmiddels bestaat. De actrice is vanaf 12 april weer te zien in het nieuwe seizoen van HBO-hit Game of Thrones waarin zij een vaste rol heeft.