Poetin noemt moord op Nemtsov schandelijk

De moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov is een schande voor het land. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag gezegd.

Poetin sprak zijn afkeuring over de moord uit tegenover een groep medewerkers van het ministerie van binnenlandse zaken. De bijeenkomst werd uitgezonden op de Russische televisie. Het waren de eerste openbare uitlatingen van Poetin sinds Nemtsov vrijdagavond op steenworp afstand van het Kremlin werd doodgeschoten.

"De meeste aandacht moet uitgaan naar serieuze misdaden, vooral die misdaden waaraan een politiek motief ten grondslag ligt", zei Poetin. "We moeten Rusland eindelijk verlossen van de schande en tragedie die gepaard gaan met wat we recent hebben gezien. Daarmee bedoel ik de brutale moord op Boris Nemtsov in het centrum van de hoofdstad."

Nemtsov had enkele uren voordat hij werd vermoord nog een interview gegeven waarin hij Poetin veroordeelde wegens diens 'krankzinnige, agressieve' beleid in Oekraïne. Tot dusver zijn er geen verdachten van de moord aangehouden.