Rapper Typhoon valt in de prijzen bij Edisons

Rapper Typhoon is maandagavond in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Edisons. De rapper ontving de vakprijs voor zijn album Lobi Da Basi in de categorie hiphop. Andere genomineerden in deze categorie waren Broederliefde met het album Gevoelig feestje en Ronnie Flex met het album De nacht is nog jong, net als wij voor altijd.

"De keuze is gevallen op een artiest die een uitzonderlijk album heeft gemaakt dat over de gehele linie van grote klasse en een even groot hart getuigt", staat in het juryrapport. "Glenn de Randamie alias Typhoon is niet iemand die uit een gekunstelde experimenteerdrift de grenzen van het genre oprekt, hij is een artiest die zijn muzikale hartstocht volgt waar deze hem leidt."

Typhoon nam kort de tijd voor een dankwoord. "Het is mooi dat wij op onorthodoxe wijze deze plaat konden maken. Zeven jaar lang veel bloed en zweet en tot in de late uurtjes zwoegen, zei de rapper over Lobi Da Basi."

Voordat Typhoon zijn prijs in ontvangst mocht nemen, werd een Edison in de categorie Alternative uitgereikt aan Thomas Azier voor zijn debuutalbum Hylas.