'IS laat moeder eigen zoon opeten'

Yasir Abdulla uit Groot-Brittannië trok naar Irak om er de inwoners van zijn geboortestad te beschermen tegen de terreurorganisatie. Toen hij daar aankwam hoorde hij een gruwelijk verhaal over hoe de haatbaarden in het land angst zaaien onder de bewoners.

Hij hoorde het verhaal van een moeder die haar ontvoerde zoon zocht in een IS-kamp, maar een maaltijd werd voorgeschoteld waar de vermoorde jongeman in verwerkt was.

"Een oudere vrouw was via via te weten gekomen waar het hoofdkwartier van IS zich bevond. Die terreurorganisatie had haar zoon ontvoerd, en de vrouw hoopte hem te vinden. Ze hoopte dat ze de gijzelnemers met geld kon overtuigen om hem vrij te laten", vertelt Abdulla het verhaal na in de Engelse krant The Mirror.

Dit leek de vrouw aanvankelijk ook te lukken. Toen ze bij het kamp van de strijders aankwam werd ze door IS-strijders bijzonder hoffelijk ontvangen. Ze boden haar een kopje thee aan en gaven haar zelfs een maaltijd ‘omdat ze zo ver gereisd had’. Maar schijn bedriegt. Toen de vrouw na de maaltijd vroeg of ze haar zoon nu eindelijk mocht zien, barstten de IS-militanten in lachen uit. "Zien? Je hebt hem net opgegeten, die zoon van jou", klonk het antwoord volgens het verhaal.

Het bericht is nog door geen enkele andere bron bevestigd, maar volgens Abdulla is het exact op die manier dat IS terreur zaait in Syrië en Irak. "Ze trekken dorpen binnen en bedreigen de inwoners: ofwel moeten ze voor hen vechten, ofwel worden ze levend begraven."