Fred Rutten vertrekt bij Feyenoord

Fred Rutten zal komend seizoen geen trainer van Feyenoord meer zijn. De 52-jarige oefenmeester heeft gisteren na het verloren Europa Leagueduel tegen AS Roma laten weten zijn toekomst te kennen en dit aan de Rotterdamse clubleiding laten weten.

Gisteren liet Rutten al weten: "Ik ga niet om de brij heenbreien. De club en ik zijn op de hoogte. Ik denk dat we komende week daarmee wel naar buiten gaan komen." Feyenoord heeft tot nu toe nog niet op de woorden van de oefenmeester gereageerd, maar waarschijnlijk zal het nieuws komende maandag officieel bekend worden gemaakt.

De onderhandelingen tussen Rutten en Feyenoord verliepen al enige tijd stroef. Volgens de Telegraaf kwam dit doordat het aan- en verkoopbeleid een van de heikele punten was tijdens de gesprekken. Ook zouden de Rotterdammers door de oefenmeester aan het lijntje zijn gehouden.

Mogelijk gaat Rutten na dit seizoen aan de slag bij FC Twente. Bij de club uit Enschede was hij al eens hoofdtrainer, ditmaal zou hij er als technisch directeur aan de slag kunnen gaan.

Fred Rutten vertrekt bij Feyenoord (Pro Shots/Jasper Ruhe)
Fred Rutten vertrekt bij Feyenoord (Pro Shots/Jasper Ruhe)