McLaren helpt Honda met eigen onderdelen

Het Formule 1-team McLaren helpt motorenleverancier Honda om het probleem met de Motor Generator Unit - Kinetic (MGU-K) op te lossen. Door een niet werkende afdichting werd het team in de afgelopen test in Barcelona ernstig beperkt in het aantal afgelegde ronden.

Via de MGU-K wordt mechanische en warmte-energie opgeslagen in een accupakket, waarna het aangesproken kan worden om de Formule 1-auto ongeveer 33 seconden lang 160 pk extra te geven. Het opladen mag maximaal twee megajoule per ronde zijn, terwijl de afgifte maximaal vier megajoule per ronde is. Opladen gebeurt ook via de Motor Generator Unit - Heat (MGU-H) die met de turbo verbonden is en hitte uit uitlaatgassen gebruikt om elektrische energie te genereren.

Met dit laatste component heeft Honda geen problemen, maar de MGU-K blijkt lastig. Vorig jaar hadden ook Mercedes, Ferrari en Renault moeite om het component voldoende goed te laten werken. McLaren zal de Honda-versie van de MGU-K gebruiken, maar met een eigen afdichting. Het team uit Woking gebruikt hiervoor de kennis die het opgedaan heeft met het ontwikkelen van het Kinetic Energy Recovery System, de voorganger van MGU-K. In de tussentijd wordt gezocht naar een meer definitieve oplossing.