Tienermeisje fotografeert geest

Holly Hampsheir uit het Britse Hornchurch heeft een bizar fenomeen op de gevoelige plaat vastgelegd. Het twaalfjarige meisje heeft namelijk een heuse geest op de foto gezet.

Het meisje bezocht vorige week het Hampton Court Palace. In het zestiende-eeuwse spookkasteel nam ze als vanzelfssprekend foto's. Uiteraard ook van haar nichtje Brook McGee.

Toen de meisjes de foto's terugkeken op Holly's smartphone, stonden ze als aan de grond genageld. Op een van de foto's is duidelijk een geestverschijning te zien. De vrouw hangt namelijk boven het hoofd van Brook.

In de volgende foto, luttele seconden later genomen, is de geest ineens verdwenen. "Ik was totaal van slag", vertelt Brook. "Ik zag helemaal niets. Mensen zeggen dat het kouder wordt als een geest opduikt, maar wij hebben niets gevoeld."

"Er was niemand anders in de kamer aanwezig", voegt Holly's moeder eraan toe. "De geest zweeft ook duidelijk door een touw."

De geest zou niemand minder zijn dan Dame Sybil Penn. Zij verzorgde koningin Elizabeth I tijdens haar ziekbed in de zestiende eeuw. De geest wordt sinds 1829 met enige regelmaat gesignaleerd. De laatste keer was echter negentien jaar geleden.