Dennis Weening verrast door Bizarre eters

Dennis Weening begon met een behoorlijk onbevangen houding aan zijn nieuwe programma Bizarre eters. "Ik wist niet zo goed wat ik er van kon verwachten en deed er een beetje lacherig over", aldus Dennis over zijn programma, waarin hij mensen met een selectieve eetstoornis volgt.

"Het zijn allemaal hele extreme situaties en ik had geen idee dat deze problemen bestonden", vervolgt Dennis. Zo helpt hij in het programma een meisje dat niks anders eet dan spaghetti met geraspte kaas. Ook is er een jongen die sinds zijn vierde niks anders eet dan brood met hagelslag. "Samen met een voedingspsycholoog gaan we aan de slag om hen te helpen."

Dennis, die eerder Project P: Stop het Pesten en Tourette on Tour presenteerde, is meer dan tevreden over zijn nieuwe programma. "Het is goed dat de deelnemers weten dat ze niet alleen zijn, dat er meer mensen zijn met dergelijke problemen." En voor de kijker is het volgens Dennis ook interessant. "Het heeft toch iets fascinerends, de meeste kijkers kennen deze problemen namelijk niet. Daarbij wil de kijker graag dat deze mensen geholpen worden en hun stoornis overwinnen. Daar doen we ons best voor."

Dennis vertelt dat hij zelf ook niet altijd een makkelijke eter is geweest. "Tot mijn twaalfde ben ik best heel lastig geweest. Ik had een hekel aan andijvie en aan alles met sliertjes", zegt hij lachend. Hij is heel blij dat hij hier overheen is gegroeid. "Nu ik dit programma heb gemaakt, heb ik gemerkt dat het met mijn problemen wel meeviel."

Het is geen toeval dat Dennis de laatste tijd andere programma's maakt dan in zijn begintijd bij RTL5. "Ik begon met studio- en spelprogramma's", aldus Dennis. "Maar ik heb in die tijd ook altijd geroepen dat ik graag human-interestprogramma's wilde maken", dus ik vind het heel leuk dat ik dit nu mag doen."

Dit alles zorgt wel voor een volle agenda. Behalve met Bizarre eters is Dennis namelijk ook druk met So You Think You Can Dance."We gaan al bijna beginnen aan de liveshows. Terwijl Dennis zijn handen vol heeft aan zijn televisiewerk is zijn vrouw hoogzwanger. Ze is nota bene uitgerekend op de dag van een van de liveshows", aldus Weening.