Eric Corton nieuwe presentator van 't Oog

Eric Corton is de nieuwe vaste presentator van NOS Met het Oog op Morgen op de dinsdagen. Na het vertrek van John Jansen van Galen is het team van presentatoren weer compleet, liet de NOS weten.

Mieke van der Weij verhuist van dinsdag naar zondag en volgt daar John Jansen van Galen op. Op dinsdag komt een plaats vrij voor Eric Corton. Vanaf 10 maart is hij elke week te horen. Sinds 2013 is de 46-jarige Corton invalpresentator.

"Het Oog is natuurlijk een icoon van een programma en om daar onderdeel van te mogen zijn, is niet alleen heel speciaal, maar misschien ook wel een beetje een eer", laat Corton weten in een reactie. Corton is bekend van 3FM-programma's als That's Live en 3voor12 Radio.

Marion van de Wouw, chef van NOS Met het Oog op Morgen, is blij met de nieuwe presentator. "Eric is een mooie aanvulling op het presentatieteam, ook omdat hij een andere achtergrond heeft. Hij heeft een prachtige stem en is een persoonlijkheid achter de microfoon. Dat Eric bij het Oog past weten we omdat hij al twee jaar regelmatig uitzendingen presenteert."