Peuter sterft door vrieskou Canada

Een Canadese peuter is donderdag overleden nadat hij in Toronto in zijn eentje de vrieskou was ingelopen. Na een grote zoekactie werd de 3-jarige Elijah gevonden in de omgeving van het appartementencomplex waar zijn familie verbleef, berichtten Canadese media. Het kind stierf uiteindelijk in het ziekenhuis.

Op camerabeelden is te zien hoe Elijah in de vroege ochtend vertrok uit het complex. Hij droeg alleen een T-shirt, luier en winterlaarzen, terwijl de temperatuur tot ver onder het nulpunt was gedaald. De vermissing van het kind viel door het vroege tijdstip pas na enkele uren op.

De hulpdiensten trommelden meer dan honderd agenten en een helikopter op voor een zoekactie. Toen de peuter werd ontdekt op 300 meter van de plek waar hij verdween, gaf hij al geen teken van leven meer. Reddingswerkers waren in tranen toen ze het jongetje naar een ambulance droegen.

In Toronto is onthutst gereageerd op de dood van het kind. "Ik denk dat iedere inwoner van de stad het verlies zal voelen", zei politiebaas Bill Blair. Burgemeester John Tory condoleerde de nabestaanden namens de hele stad.

Peuter sterft door vrieskou Canada
Peuter sterft door vrieskou Canada (Foto: ANP)