De Roelvinkjes trekken maar 470 duizend kijkers

De eerste aflevering van de realityshow De Roelvinkjes op RTL 5 trok dinsdagavond 473 duizend bezoekers en blijft daarmee buiten de top 25 van de avond. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De serie laat zien hoe Dries als volkszanger aan de weg timmert, terwijl hij samen met zijn vrouw Honoria en zijn ex-vrouw probeert zijn zoon Dave op het juiste pad te houden. De affaires rond de 20-jarige realityster hebben het gezin niet onberoerd gelaten. Ook Daves jongere broer Donny werkt aan de serie mee. Hij is 17 jaar, gaat naar school, en heeft een bijbaantje en een vriendin.

Dave kwam in opspraak na een wilde nacht in de villa van Melissa Pach. Na dat feestje bleek dat er horloges, juwelen en andere spullen waren verdwenen. Ook belandde een seksvideo van Dave en Melissa op internet.

Het programma Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders in de Cel, dat dinsdagavond voor het eerst te zien was en direct na De Roelvinkjes werd uitgezonden, trok evenveel kijkers: 473 duizend. Voor de zesdelige serie bezocht Jan Kooijman Nederlanders in gevangenissen in Panama, Bolivia en Colombia.

Het Journaal van 20.00 uur wist de meeste kijkers aan zich te binden, namelijk bijna 2,4 miljoen. Goede Tijden, Slechte Tijden (ruim 1,7 miljoen) en De Wereld Draait Door (bijna 1,6 miljoen) staan op de tweede en derde plek in de lijst van best bekeken programma's.