Carmageddon: Reincarnation-bŤta nu beschikbaar op Steam

Stainless Games heeft per 14 februari de bèta van Carmageddon: Reincarnation beschikbaar gemaakt op Steam. Dat werd bekendgemaakt op de website van Carmageddon.

In onderstaande trailer van het nieuwe deel uit de Carmageddon-serie is te zien dat het qua graphics nog erg gedateerd is, maar dat het qua physics, vering en schademodellen er flink op vooruit is gegaan. Verder ziet het er allemaal erg vertrouwd uit met bekende auto's en andere bekende elementen. Ook zijn er tal van nieuwe gamemodi te zien. Een versie voor Xbox One, PlayStation 4, Mac OS X en Linux zit in de pijplijn.

Het originele Carmageddon kwam in 1997 uit voor pc. Het spel zorgde voor veel controverse vanwege het gewelddadige karakter van de gameplay. Zo kon je extra punten verdienen door voetgangers op stijlvolle manier dood te rijden, door ze bijvoorbeeld tussen je auto en een lantaarnpaal te pletten ('piledriver bonus'), of door ze met dermate hoge snelheid aan te rijden dat ze uit elkaar spatten ('splatter bonus'). In Duitsland en Engeland werden op last van de overheid de voetgangers vervangen door zombies met groen bloed.