Beck: Kanye West is een genie

Kanye West stond bij de Grammy-uitreiking zondag op het punt de speech te onderbreken van Beck, die net de prijs voor het beste album Morning Phase in de wacht had gesleept. Maar op het laatste moment besloot West, die vond dat Beyoncé de prijs verdiende, zichzelf niet geheel voor lul te zetten. Beck houdt echter nog steeds van onze geliefde gay fish.

Beck zegt dat hij vol verwachting keek hoe Kanye op het podium af beende. Maar na een opgestoken vingertje bedacht West zich. Later stak hij voor de camera alsnog kwaad van wal, en sprak van 'gebrek aan respect voor creativiteit' dat Beyoncé de prijs voor beste album niet won. West onderbrak overigens Taylor Swift eerder wél, op de MTV Awards van 2009.

Beck was zelf ook verbaasd dat niet Beyoncé maar hijzelf won. De muzikant en producer, die volgens West zijn prijs aan de zangeres had moeten geven, was echter niet half zo geïrriteerd met de bijna-actie en woorden van West als de rest van de wereld. "Hij verdient net als de anderen een plek op het podium", aldus Beck volgens Entertainment Weekly. "Kijk eens naar de geweldige platen die hij de laatste vijf jaar heeft gemaakt, toch?"

"Ik hou nog steeds van hem en vind hem geniaal", zo gaat Beck verder. "Ik streef ernaar om datgene te maken wat hij maakt."

Wests plaat Yeezus werd in 2013 door de critici van het Britste krant The Guardian tot beste album van het jaar bestempeld. Maar een lezer van die krant verwoordde zijn kijk op Wests uitval maandag als volgt: "Beyoncé zet 25 schrijvers aan het werk voor 20 nummers. Beck schrijft en produceert alles zelf."