SEGA gaat zich richten op het master race, stuurt 300 man de laan uit

Gamebedrijf SEGA gaat haar zakelijke activiteiten herstructureren. Een eerste stap hierin is gemaakt door ongeveer 300 mensen met vervroegd pensieon te sturen. Een van de hoofdpunten is een efficiëntieslag in de werkprocessen, waarbij volgens het bedrijf lokale organisaties die zich bezig houden met het managen van fysieke gamesoftware in het westen worden gestroomlijnd.

Daarnaast wordt ook de doelgroepfocus van SEGA aangepast. Het bedrijf wil zich, naast Sonic en merchandising, gaan richten op mobiele games en online spellen voor pc. Dit zou dan betekenen dat er naast Sonic-games geen SEGA-spellen meer op de consoles gaan verschijnen.

De veranderingen in de bedrijfsvoering hebben hun oorsprong in een bedrijfsanalyse die gemaakt is door de Group Structure Reform Division. Deze afdeling is in mei 2014 opgezet met het specifieke doel meer efficiency te creëren en de bedrijfsactiviteiten te herstructureren.

Overigens hoeven niet alle 300 personeelsleden op de consoledivisies voor hun baan te vrezen. Een deel daarvan wordt, volgens SEGA, ingezet op de groeidivisies van het bedrijf, wat dus mobiele en online pc-games zijn.