Bill Cosby opnieuw beschuldigd van misbruik

Bill Cosby is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Cindra Ladd, de vrouw van filmproducent Alan Ladd Jr., heeft in een artikel voor Huffington Post beschreven hoe de komiek haar in 1969 heeft gedrogeerd en verkracht.

Ladd, toen 21 en werkzaam voor een filmproducent in New York, zegt dat zij en de toen 32-jarige Cosby bevriend raakten en af en toe samen naar de film gingen. Eén avond gaf hij haar een pil nadat ze over hoofdpijn klaagde. "Ik herinner me dat ik de volgende ochtend naakt wakker werd in het appartement van een vriend van hem en dat Cosby in een witte badjas rondliep alsof er niets aan de hand was. Het was duidelijk dat hij seks met me had gehad. Ik was geschokt en schaamde me."

Destijds overwoog Ladd niet naar de politie te gaan. "Het was een andere tijd en er bestond nog niet zoiets als 'date rape'", legt ze uit. De reden dat ze nu met haar verhaal naar buiten treedt is 'dat het juist is'. "De waarheid moet bekend zijn." Ladd wil het bij haar artikel laten. "Ik heb geen plannen voor een rechtszaak en ik heb geen geld nodig."

Meer dan twintig vrouwen hebben Cosby de afgelopen maanden beschuldigd van seksueel misbruik.