'Meisje (16) had hotelseks met 80 mannen vrijwillig'

Advocaat Arthur Vonken stelt dat het 16-jarige meisje dat met zeker 80 mannen tegen betaling het bed had gedeeld in een hotel geheel vrijwillig en op eigen initiatief handelde. Dat schrijft nieuwssite 1Limburg.

Vonken is de raadsman van Armin A., die ervan verdacht wordt het meisje aangeboden te hebben als prostituee. Armin A. wordt mensenhandel ten laste gelegd. Ook zou hij hebben aangezet tot prostitutie en heeft hij een minderjarige onttrokken aan het wettig gezag.

Volgens Vonken verklaarde het meisje eerder uit vrije wil gehandeld te hebben. Onder druk van onder meer haar ouders zou ze deze verklaring later gewijzigd hebben. De advocaat meldt dat A. enkel hielp met het plaatsen van een advertentie en dat de loverboy aanwezig was om de veiligheid van het meisje te waarborgen.

De seks vond eind september / begin oktober plaats in een appartement in een hotel in Valkenburg aan de Geul. Via haar advocaat meldt de eigenares van het hotel geschrokken te zijn van de gebeurtenissen. Ze geeft aan dat het appartement een eigen ingang heeft, buiten het zicht van haar personeel.