Juf (30) schaart 2 scholieres

De politie van Orland Park, in de Amerikaanse staat Illinois, heeft vorige week ene Cara Labus in de boeien geslagen. De 30-jarige voormalige lerares op Jerling Junior High School aldaar, heeft namelijk geschaard met maar liefst twee scholieres.

De blondine, tevens basketbalcoach op de bewuste school, kwam in contact met de meisjes toen zij tussen de 14 en 16 jaar jong waren. Eenmaal van school, onderhield de juf contact met de jongedames. Tussen december 2008 en februari 2011 kwam het dan werkelijk tot seksuele uitspattingen met de scholieres.

Een van hen klapte afgelopen zomer tegen een vriendin uit de school over de affaire. Hierna kwamen de twee slachtoffers bij elkaar en dienden zij vorige maand een aanklacht in bij de politie.

Labus bleek al in 2010 de school te hebben verlaten om te gaan werken op een school in een naburige plaats. Zij is gearresteerd en zal worden aangeklaagd voor vier seksuele vergrijpen. Haar huidige werkgever, Hufford Junior High School in Joliet, heeft gezegd dat de jongedame wat hen betreft niet meer hoeft terug te keren als docente.