FOK! Wat een weer....Af en toe wat regen

Goedemorgen! Na een lange afwezigheid hoop ik de komende tijd weer een weerbericht te mogen verzorgen hier op FOK! Ik probeer er zoveel mogelijk te zijn, maar ik kan het niet iedere dag beloven door drukke bezigheden elders. Alles goed met iedereen? Mooi.

Laten we dan maar even kijken naar het weer voor vandaag en de komende dagen. Na de eerste echte winterse neerslag (Niet overal sneeuw!) zijn de temperaturen inmiddels weer wat opgelopen. Toch breekt er niet opnieuw een periode aan met veel wind en boterzachte maxima, want later in de week wordt het zelfs weer kouder. Gisteren was het op veel plaatsen overwegend bewolkt en viel er af en toe een beetje regen. In Limburg werd het 3 graden, terwijl het langs de kust 6 graden is geworden. Vorst kwam er de afgelopen nacht niet voor en dit kwam door de aanwezige bewolking.

Vandaag is het ook overwegend bewolkt en valt er af en toe wat regen- en motregen. Een beetje een kleurloze dag dus. Later op de middag trekt de neerslag langzaam naar het zuidoosten toe weg en in het westen kan het misschien nog even opklaren. De middagtemperatuur ligt rond de 7 graden. De wind draait later op de dag naar het noordwesten en neemt toe naar matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee.

Onder invloed van een rug van hogedruk is het morgen op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon geregeld. Met niet zo heel veel wind moet de temperatuur een graadje inleveren.

Op woensdag regent het dan weer enige tijd bij dezelfde temperaturen. Vanaf donderdag is het nog hooguit 3 graden en kunnen er opnieuw weer een aantal winterse buien vallen. We blijven het volgen.

Fijne dag!

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 winter
En toen was het afgelopen zaterdag ineens (kortdurend) echt winter..

 WinterE
Ons aller KlapMongeaul ging meteen naar buiten toe...

WEK
...en maakte deze fraaie foto's.

WkE

In Oost-Nederland was het sneeuwtapijt nog een stuk dikker.