Rel in Libanon om foto met Miss IsraŽl

Miss Libanon is in eigen land onder vuur komen te liggen vanwege een foto met enkele andere Missen, onder wie die van Israël. Hoewel de foto door de Israëlische Doron Matalon online werd gezet, is het haar Libanese tegenhanger Saly Greige die nu in eigen land wordt onderzocht door de autoriteiten.

De foto werd genomen in Miami, waar de Miss Universe-verkiezing wordt gehouden. Greige zegt dat ze de afgelopen dagen juist haar best deed om niet gefotografeerd te worden met Matalon, gezien de gespannen geschiedenis tussen hun twee landen. Volgens Greige stond ze te poseren met twee andere meisjes toen Matalon er opeens bij sprong en een foto maakte.

De Libanese minister van toerisme Michel Pharon zegt dat als Greige 'slechte bedoelingen' had er maatregelen tegen haar kunnen worden genomen.

Matalon is vooral teleurgesteld dat Greige door een eenvoudige foto nu in de problemen zit. "Ik hoop op verandering en ik hoop op vrede tussen ons, al is het maar voor drie weken", aldus de Israëlische Miss. "We moeten niet uit het oog verliezen dat we ons land en ons volk vertegenwoordigen, niet de regeringen en niet de politieke kwesties."