Man sterft na drie dagen lang gamen

Een 32-jarige man is tijdens het gamen overleden in een internetcafé in Taiwan. Ambulancepersoneel snelde naar de plek toe, maar hulp mocht niet meer baten. Dit is het tweede dergelijke incident in Taiwan in 2015.

De gamer was naar verluidt verwikkeld in een drie dagen durende "game binge". Met binge gaming wordt extreem langdurig achter elkaar gamen bedoeld, waardoor mensen bijvoorbeeld het bewustzijn verliezen als gevolg van slaaptekort.

Schrijnend detail was de hoedanigheid waarin het levenloze lichaam van de Taiwanees werd aangetroffen; deze was al helemaal stijf geworden. De politie ter plaatse vermoedt dat de man al enkele uren over zijn bureau heen lag toen hulpverleners eenmaal ter plaatse waren. Ook bleef het aanwezige publiek gewoon doorgamen toen ambulancepersoneel druk doende was met pogingen het slachtoffer te reanimeren. Volgens een politiewoordvoerder is de doodsoorzaak een hartstilstand, waarschijnlijk als gevolg van onderkoeling en extreme uitputting.

Dit is het al het tweede slachtoffer dat er in korte tijd is gevallen in Taiwan als gevolg van excessieve gamesessies; op 1 januari dit jaar stierf een 38-jarige man in een internetcafé in Taipei als gevolg van binge gaming.