Martin Freeman: fans maken acteren lastig

Op de set van de tv-serie Sherlock komen regelmatig fans op bezoek. Acteur Martin Freeman, die de rol van Dr. John Watson voor z'n rekening neemt, vindt het moeilijk om scènes op te nemen terwijl de jonge meiden toekijken. "Ik hou er niet van", biecht hij op in de Britse krant The Independent.

"Het is alsof je moet acteren op de rode loper, aldus Freeman. Ik was niet een van de Beatles, dus ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Er heerst zo'n enorm gevoel van opwinding. Iedere keer als we naar buiten lopen wordt er geapplaudiseerd." Volgens de ster van de Hobbit-films is het lastig om in de rol te blijven terwijl er honderden mensen foto's van je maken. "Je probeert natuurlijk beleefd te zijn en ik waardeer het enorm dat de serie zo geliefd is, maar het maakt je werk er niet makkelijker op."

Freeman is bezig met het vierde seizoen van de populaire BBC-serie over detective Sherlock Holmes, die wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch, en zijn partner John Watson. Het is volgens de Emmy-winnaar goed dat de seizoenen van de serie maar zo kort zijn, namelijk drie afleveringen van anderhalf uur. "Het zou een heel stuk minder aantrekkelijk voor me zijn als we hier acht maanden in het jaar mee bezig zouden zijn. Dan gaat de glans er een beetje van af."

Fans van de serie moeten nog een jaar wachten tot het vierde seizoen op televisie verschijnt. De serie zal begin 2016 op de BBC te zien zijn.

Sherlock: The Empty Hearse: Martin Freeman en Benedict Cumberbatch
Martin Freeman als John Watson en Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes (BBC)