Ex van Britney Spears gedood door Taliban

Een ex-vriend van Britney Spears is gesneuveld in Afghanistan. De 44-jarige piloot John Sundahl kwam om het leven toen hij tijdens een helikoptervlucht door de Taliban werd neergeschoten. Hij werkte sinds een aantal maanden in Kabul als helikopterpiloot van Amerikaanse diplomaten.

Spears en Sundahl waren in 2007 korte tijd samen. Ze leerden elkaar in Los Angeles kennen toen ze beiden afkickten van hun alcoholverslaving. Naar verluidt was Sundahl de man die Spears door deze moeilijke periode heen hielp.

"Het is hartverscheurend", vertelt Sundahls aangeslagen broer aan de Britse boulevardkrant The Mirror. "John ging naar Afghanistan om het land weer op te bouwen. Hij probeerde de mensen daar te helpen. Hij vertelde vaak dat het land een chaos was."

Ook Spears zou volgens een vriendin kapot zijn door het nieuws. Ze bleef bevriend met Sundahl nadat de relatie stuk was gelopen. "Ze is helemaal van streek. Ze vond hem een lieve man", vertelt de vriendin. Ook Johns broer bevestigt dat Britney het er moeilijk mee heeft. "John en Britney waren nog steeds goede vrienden. Hij sprak haar regelmatig. Ze waren maar kort bij elkaar, maar hielden altijd contact", zegt de broer.

John Sundahl is in besloten kring begraven.