Tom Hardy stapt uit Suicide Squad

Warner Bros. kondigde in december hun line-up aan voor de DC Universe-film Suicide Squad. In die groep werd ook Tom Hardy genoemd, maar die heeft een maand later de productie alweer vaarwel gezegd.

Hardy, die in 2012 nog een DC-rol speelde in de vorm van Bane in The Dark Knight Rises, zou in Suicide Squad de rol spelen van Rick Flagg, de leider van de groep. Volgens The Hollywood Reporter heeft Hardy's vertrek te maken met agendaconflicten. De acteur is momenteel bezig met opnames voor The Revenant, samen met Leonardo DiCaprio, en de opnames hiervan lopen aanzienlijk uit. Andere media berichten over Hardy's onvrede met het scenario, waarin zijn personage werd aangepast tot een bijrol nadat Jared Leto en Will Smith waren vastgesteld voor de cast.

Warner Bros. is naar verluidt al bezig om Jake Gyllenhaal binnen te halen als Hardy's vervanger. Een bod ligt al op de tafel, maar Gyllenhaal moet hier nog op reageren. Hij heeft al eerder met Suicide Squad-regisseur David Ayer gewerkt in End of Watch en staat momenteel op het toneel met zijn toneelstuk Constellations, dat in maart afgelopen is. Het is nog niet duidelijk of dat Gyllenhaal voldoende tijd geeft om deel te nemen aan de DC-verfilming.

Suicide Squad staat geplanned voor een release in augustus 2016.

Tom Hardy (Novum)
Tom Hardy (foto Novum)