Liam Neeson: geen vierde Taken-film

Liam Neeson speelt wederom de actieheld in Taken 3, maar waarschijnlijk voor het laatst. Hij verwacht dat deel drie ook meteen het slot is van de filmreeks, vertelt hij in De Telegraaf. Al houdt hij een slag om de arm. "Zeg nooit nooit."

Hollywood is volgens Neeson een industrie. Als de film veel dollars opbrengt, kan producent Luc Besson volgens de Ierse acteur zomaar zeggen: we doen er nog eentje.

Maar als het aan Neeson zelf ligt, is het wel klaar met al die ontvoeringen. In het eerste deel was de dochter van voormalig CIA-agent Bryan Mills (Neeson) het slachtoffer, in het tweede deel werden hij en zijn vrouw (Famke Janssen) gekidnapt en in deel drie wordt zijn vrouw vermoord en krijgt Mills de schuld. Volgens hem is het Taken-trucje nou wel opgebruikt. "Wie kunnen we nu nog laten ontvoeren?"

Neeson is in Taken 3 wederom te zien met Famke Janssen, van wie hij dit keer afscheid moet nemen. Hij is enthousiast over de Nederlandse actrice. "Famke is een ontzettend leuke vrouw en een fantastische actrice bovendien."