Onrustige nacht in het uitgaansleven

Politie en hulpdiensten hebben het weer druk gehad in de uitgaansnacht van zaterdag op zondag. Een 25-jarige Rotterdammer is zaterdagavond in Leeuwarden door acht mannen in elkaar geslagen. Een van hen is later in Sneek opgepakt. De Rotterdammer was na een akkefietje met de mannen een voortuin ingevlucht. De bewoonster van het huis schoot te hulp maar werd door de daders vervolgens geslagen met haar eigen tuinmeubels.

In Waalre is een 26-jarige Amsterdammer gearresteerd die op straat zijn vriendin in elkaar sloeg. Een portier van een café in Leeuwarden werd aangevallen door een 22-jarige man uit Het Bildt. Die kneep de keel van het slachtoffer dicht. De man zit nog vast. Een 21-jarige inwoner van Dokkum belandde in het ziekenhuis nadat een 20-jarige man hem in zijn gezicht had geschopt. De man raakte even bewusteloos. Ook deze verdachte zit in de cel.

De politie onderzoekt een steekpartij in Groningen nadat een hevig bloedende man (37 jaar) een cafetaria was binnengelopen. Hij ligt in het ziekenhuis en zijn toestand is stabiel. Een bloedspoor liep naar een straat in de buurt. De politie zoekt de dader en getuigen.

In het Gelderse Lichtenvoorde zijn drie mensen (19 en 20 jaar) aangehouden omdat ze niet naar de politie luisterden en agenten beledigden.

Onrustige nacht in het uitgaansleven
Onrustige nacht in het uitgaansleven (Foto: ANP)