PSV haalt groot Italiaans talent (16)

Gianluca Scamacca (16) staat te boek als groot Italiaans talent en is de komende tweeënhalf jaar op de Nederlandse velden te bewonderen. De jeugdspits van AS Roma tekende vandaag zijn contract met PSV en stapt per direct over.

Voor PSV is het in elk geval geen alledaagse transfer. Technisch manager Marcel Brands gaf aan PSV TV enige uitleg. "Het is normaal niet de markt waar we direct jeugdspelers vandaan halen. We zien natuurlijk veel jeugdwedstrijden, voornamelijk van nationale ploegen, en daar was hij opgevallen. We kregen het signaal dat hij heel graag naar Nederland wilde."

"Hij ziet Nederland als het beste land voor de ontwikkeling van een jonge speler. De afgelopen maanden zijn we hier mee bezig geweest en hebben hem ook nog een aantal keren bij Roma bekeken."

Daarnaast heeft de 16-jarige Scamacca zich al erg goed ontwikkeld. "Hij is fysiek sterk ontwikkeld al en erg vaardig voor zijn lengte (1.95m, red.). Hij scoort ontzettend makkelijk, zowel bij zijn ploeg als nationaal."

Scamacca zal zijn eerste minuten bij PSV O17 gaan maken, zodat hij kan acclimatiseren. Vervolgens zal de technische staf van de Eindhovenaren bekijken hoe het vervolg eruit gaat zien.