Agent overleden na nieuwe schoten Parijs

Naar verluidt is er zojuist weer geschoten in Parijs. In de Parijse wijk Montrouge zijn agenten neergeschoten. Updates volgen.


Update 09.18 uur
Twee agenten zijn gewond geraakt, zo melden Franse media. Een dader zou zijn gearresteerd.

Update 09.23 uur
Na een melding van een auto-ongeluk zijn agenten toegesneld. Ter plekke zouden ze meermaals beschoten zijn door twee mannen in zwarte kleding, mogelijk met een automatisch wapen.

Update 09.31 uur
Er zou geschoten zijn met AK-47's, ook wel bekend als kalasjnikovs. Een van de agenten is er slecht aan toe. De Franse politie meldt echter dat er geen verband is met de aanslag van gisteren. Er wordt nu nog een zwaargewonde gemeld, naast de agent.

Update 11.09 uur
Diverse media maken melding van het overlijden van één van de gewonde agenten. Het gaat om de vrouwelijke agent. 

Update 15.15 uur
De schietpartij in de Parijse wijk Montrouge, is uitgevoerd door één persoon. Dit meldt 'Le Figaro'. De verdachte vluchtte aanvankelijk te voet, maar wist onder bedreiging een auto te bemachtigen. Zijn eigen auto bleef op de plek van het auto-ongeluk staan, waarvoor de agenten aanvankelijk waren uitgerukt. Een van de twee zwaar gewonde agenten is inmiddels overleden, dit is door de autoriteiten bevestigd. 

Een derde agent die in een nabijgelegen café koffie dronk, probeerde de aanslagpleger nog te grijpen, maar deze laatste wist te ontkomen. Door de korte worsteling verloor de verdachte zijn bivakmuts.