Sodapoppin vermorzelt Twitch subtrain-record

Sodapoppin heeft het record vermorzelt voor meeste abonnees tijdens een subtrain op streamsite Twitch. Het vorige record was 1033 en Sodapoppin heeft dat binnen zes uur streamen vermorzelt. Hij deed tijdens een zogenaamde subwar tegen Phantoml0rd. Sodapoppin is op dit moment nog aan het streamen en staat ondertussen al op 1350.

Een subtrain op Twitch is als mensen binnen vijf minuten blijven abonneren, mensen abonneren op streamers om toegang tot extra functies te krijgen, waaronder emoticons. Bij vrijwel elke streamer betaal je 5 dollar om een maand abonnee te zijn. Zo gauw er vijf minuten niet geabonneerd is dan eindigt een subtrain. Beiden begonnen te streamen en voegden een telling toe, omdat hun fans hiernaar vroegen. Toen Phantoml0rd tegen zijn fans zei dat hij Sodapoppins subtrain wilde inhalen ging Sodapoppins hier niet in mee. Phantoml0rd had op dat moment zo'n 120 abonnees minder.

Phantoml0rd haalde Sodapoppins in en toen ging Sodapoppins wel mee. Soda kreeg gemiddeld per zeven seconden een nieuwe abonnee en binnen enkele minuten haalde hij Phantoml0rd weer in. Uiteindelijk liep hij honderden abonnees uit en verbrak hij het record van langste subtrain.

Ondanks dat beide streamers veel geld hebben verdiend met hun abonneeservice (ze krijgen $2,50 voor elke abonnee) hebben ze beiden ook veel teruggegeven. Zo heeft Phantoml0rd 2600 dollar in Counterstrike wapenskins gepompt om aan zijn subscribers te geven, waarvan één wapencase van 2000 dollar die hij voor 1300 dollar had gekocht. Phantoml0rd heeft overigens aan donaties meer dan 1000 dollar ontvangen. Van ene Olzeen94 ontving hij zijn grootste donatie en dat is op dit moment 666 dollar.

Overigens hebben beide streamers een jurk aangedaan als stunt en hebben ze beiden make-up op. Daarnaast zal Phantoml0rd zijn hoofd kaal scheren bij 1000 abonnees en twister gaan spelen met zijn vriendin. Ook zal hij zo lang als hij kan doorgaan met streamen. Sodapoppin zal doorgang met het weggeven van Counterstrike wapencases (zowel zeldzame als niet-zeldzame cases). 

Beiden streamers zijn nog aan het streamen. Sodapoppin staat op dit moment op 1350 abonnees, terwijl Phantoml0rd 829 abonnees achter elkaar heeft.

Edit 03:02: Door een glitch tussen donatiegeluiden en abonneegeluiden, kwamen er geen abonnees meer doorheen, omdat alle donaties van de avond eerst kwamen. Hierdoor is Sodapoppins subtrain afgelopen. Hij had 1948 abonnees binnen 1 dag, wat het nieuwe record is. Phantoml0rd is nog wel aan het streamen, maar hij staat op 883 en is dus nog ver weg.

Sodapoppin verbreekt subtrain record