Excuses Madonna voor Instagramfoto's

Madonna heeft haar excuses aangeboden voor de foto's van Martin Luther King, Nelson Mandela en Bob Marley die ze vrijdag op Instagram plaatste. De fotos waren zo bewerkt dat de mannen zwarte linten over hun gezichten gebonden lijken te hebben.

De zangeres schreef erbij dat elk van hen een rebel heart had, een verwijzing naar de titel van haar aankomende album. Er kwam meteen veel kritiek op. Veel mensen vonden de foto's respectloos en schreven onder meer op Twitter dat Madonna zichzelf niet mocht vergelijken met zulke belangrijke figuren.

"Sorry, ik vergelijk mezelf met niemand", reageerde Madonna op Facebook. "Ik bewonder en erken hun Rebel Hearts." Ze voegde eraan toe dat het niet beledigend bedoeld was. Bovendien waren de afbeeldingen niet door haar, maar door haar fans gemaakt.

 

Zaterdag postte ze soortgelijke afbeeldingen van prinses Diana, zanger John Lennon en kunstenaar Jean-Michael Basquiat. "Iedereen die vecht voor vrijheid is een #rebelheart", aldus Madonna.

Hoe erg ze het werkelijk vindt, is maar de vraag. De foto's zijn namelijk niet verwijderd en Madonna lijkt ook geen aanstalte te maken dat te doen. Maar zijn ze wel zo schokkend? Oordeel zelf: