Hoogerland door Androni voor rechter gesleept

Wielrenner Johnny Hoogerland wordt door zijn ploeg Androni Giacotta wegens smaad en laster voor de rechter gesleept. Aanleiding hiervoor is de Tweet die de Nederlander vandaag de wereld inslingerde over achterstallige betaling.

Hoogerland vroeg via Twitter de internationale wielrenunie UCI te hulp over waar een renner terecht kan als hij nog salaris tegoed heeft. Androni is van deze (algemene) vraag niet gediend en vindt dat de goede naam van het team aangetast wordt. Volgens het Italiaanse team heeft Hoogerland alle salaris ontvangen en is het contract met de Nederlander volledig nagekomen. Dit zou bij het UCI zelfs aangetoond kunnen worden.

Volgens Androni had Hoogerland deze maand recht op 1.910 euro salaris in plaats van ongeveer 4.300 euro. De rest, 2.327 euro is als inkomstenbelasting naar de Italiaanse fiscus overgemaakt.

Hoogerland heeft slechts één seizoen voor Androni gereden. De Nederlander verkaste naar de Italiaanse ploeg nadat Vacansoleil-DCM ophield te bestaan. Komend jaar komt hij uit voor Roompot Orange Cycling.