Ambtenaren teleurgesteld over kerstpakket

Gemeenteambtenaren in Amsterdam zijn niet blij. Bijna dagelijks zijn ze hard aan het werk voor de veeleisende burger en mogen ze soms zelfs pas om vier uur naar huis. Dit alles voor karige secundaire voorwaarden en een loon dat maar nauwelijks de balkenendenorm benadert. Maar het kerstpakket van dit jaar was een soort druppel; die voldeed niet bepaald aan het bescheiden verwachtingspatroon van de ambtenaren.

'Gratis treurkalender voor iemand die op zoek is naar een diepe winterdepressie', is een van de berichten die te lezen valt op intranet van de gemeente. Men is diep teleurgesteld in het kerstpakket dat bestaat uit een sleutelhanger en een scheurkalender met allerlei leuke weetjes over de hoofdstad. Het pakket wordt opvallend vaak te koop aangeboden of kan worden geruild met een doos bon bons. Ook komen opmerkingen als ''kerstpakket gratis af te halen, voor wie een hekel aan iemand heef' voorbij. Op veel afdelingen zijn de kerstpakketten demonstratief onder de kerstboom gepleurd.

De circa 13.000 ambtenaren maken zich vooral druk om het feit dat iedereen hetzelfde krijgt en er duidelijk gekozen is voor soberheid, wellicht in het kader van de bezuinigingen. In voorgaande jaren waren sommige medewerkers gewend om cadeaus met een waarde tot honderd euro te krijgen, terwijl anderen niets kregen.