Verlinde werkt aan Long, Flodder en Vincent

Het nieuwe bedrijf Stage Entertainment Nederland gaat het komende seizoen werken aan drie grote musicals. Het gaat om een musical over Robert Long, de theaterversie van de film Flodder en het epische Vincent, over het leven van schilder Vincent Van Gogh. Dat heeft Verlinde woensdag gezegd bij de presentatie van de fusie tussen zijn theaterbedrijf en Stage Entertainment Nederland.

"Mijn bedrijf bestaat nu uit een klein team", legt hij uit. "We hebben deze titels de afgelopen tijd ontwikkeld met die kleine groep creatieve mensen. Dankzij de armslag van het nieuwe bedrijf kunnen we met meer mensen en meer input aan die titels gaan werken." Van den Ende beaamt dat. "Ik ga echt een stap terug doen. Maar ik wil graag mijn knowhow en mijn kennis blijven delen met Albert."

Bovendien heeft Stage Entertainment meer financiële armslag dan Albert Verlinde Entertainment. "Albert heeft uit eigen zak zes ton geïnvesteerd in de ontwikkeling van de musical Vincent voor de Nederlandse markt. Met het nieuwe bedrijf hebben we meer mogelijkheden om die productie ook internationaal te gaan neerzetten."