Rogen en Franco schrappen mediaoptredens voor The Interview

Seth Rogen en James Franco zullen de komende dagen geen interviews meer geven wegens terreurdreiging. Dat meldt Buzzfeed. De twee hebben een optreden bij Buzzfeed Brews geannuleerd. Het is bevestigd dat de acteurs ook hun interviews hebben afgezegd bij Watch What Happens Live, Late Night With Seth Meyers, The Tonight Show With Jimmy Fallon en Yahoo.

De annuleringen volgen op een nieuw dreigement van hackersgroep Guardians of Peace. "Op de plekken en tijden waar The Interview vertoond wordt zullen we laten zien welk lot degenen die grappen maken over terreur tegemoet gaan. De wereld zal binnenkort zien wat voor een verschrikkelijke film Sony Pictures Entertainment gemaakt heeft", zo dreigt de groep in een statement in gebroken Engels. De groep is ook verantwoordelijk voor de grootschalige inbraak in de computers van de filmmaatschappij.

Rogen en Franco promoten momenteel hun nieuwe film The Interview in New York, tot groot ongenoegen van de anonieme groep. De hackers en dreigers worden gelinkt aan Noord-Korea, dat openlijk heeft geprotesteerd tegen de film. De dictatuur met aan het hoofd Kim Jong-un speelt een hoofdrol in de komedie waarin de twee acteurs erop uit gaan om Kim te liquideren. Noord-Korea noemde de film eerder al een oorlogsdaad en dreigde met tegenmaatregelen.

Hoewel de optredens voor de zekerheid zijn afgezegd, heeft het Departement Binnenlandse Veiligheid gemeld dat de nieuwe dreigementen ongeloofwaardig zijn, meldt TMZ. "We zijn nog steeds aan het kijken hoe geloofwaardig deze dreigementen zijn, maar er is op dit moment geen geloofwaardige informatie die wijst op een plot tegen bioscopen binnen de VS", zo meldt een woordvoerder. Wel roept de veiligheidsdienst op de autoriteiten in te schakelen, mocht iemand iets vreemds zien.

Vorige week werden in Los Angeles ook op het laatste moment interviews afgezegd van het acteursduo. Toen werd er niet bij gemeld om welke redenen de maatregel werd getroffen.