Minder poen voor Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence is ook onderwerp in de Sony-hack die de entertainmentwereld bezighoudt. Dit keer gaat het niet om naaktfoto's van de actrice, zoals bij het hackschandaal The Fappening, maar om e-mailcorrespondentie waarin staat dat Lawrence minder betaald kreeg voor de film American Hustle dan haar mannelijke tegenspelers. Dat meldt The Daily Beast.

Uit een mailwisseling van december 2013 over de uitbetaling aan de sterren van de film staat dat Jennifer net als Amy Adams zeven procent van de winst zou krijgen. Hun mannelijke collegas Bradley Cooper, Christian Bale en Jeremy Renner hadden een betere deal: negen procent. Lawrence, minstens zo'n grote ster als deze mannen, stond in eerste instantie zelfs op slechts vijf procent. Adams zou altijd al zeven procent binnenharken.

De Guardians of the Peace lekken sinds 24 november vertrouwelijke informatie van de filmmaatschappij Sony Pictures. De afgelopen weken kwamen er nieuwe films, salarissen en persoonlijke informatie van werknemers op straat te liggen.

Voor mensen die zich zorgen maken om de arme actrice, wees je ervan verzekerd dat ze nog altijd geld tot aan haar knieën heeft.