KNVB haalt EK vrouwenvoetbal 2017 binnen

Een hele mooie opsteker voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Na kwalificatie voor het WK voetbal van 2015 in Canada is de Nederlandse voetbalbond (KNVB) er nu in geslaagd om het EK voetbal voor vrouwen in 2017 naar ons land te halen.

Enschede, Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht zijn inmiddels aangewezen als speelsteden. Ook Nijmegen staat op de lijst, maar staat aangemerkt als reserve.

"Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK", liet Bert van Oostveen, secretaris-generaal van de KNVB, op de officiële website van de bond weten. Hij is tevens toernooidirecteur van het evenement in 2017. "De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal.  Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren."


EK vrouwenvoetbal naar Nederland (YouTube)

Het toernooi begint op 16 juli 2017 en loopt tot 6 augustus 2017. In overleg met de betrokken partijen en de Europese voetbalbond (UEFA) kunnen deze data nog wijzigen. De finale wordt in elk geval in Enschede gespeeld. De openingswedstrijd staat gepland in Utrecht.